Ketoisaa kokkailua

Neuloosinurkka

Neuloosin tuotoksia ja ohjeitakin

Pikkutytöstä lähtien olen tykännyt tehdä käsitöitä. Kotona ei ollut ompelukonetta, joten kaikki nuken vaatteet ja jopa vaateompelukokeilut itsellenikin piti ommella käsin. Ideoita ja intoa oli varmaankin enemmän kuin taitoa..

Aikuisvuosina käsitöiden tekeminen on ollut vähän kausiluontoista. Kun lapset olivat pieniä, ei siihen välttämättä ollut aikaa eikä oikein jaksamistakaan. Kunnes sitten yhtenä talvena innostuin neulomaan pipoja, lapasia, sukkia ja kaulahuiveja. Jopa niin paljon, että yksi lapsistani totesi, että äiti tekee koko ajan käsitöitä. Mie taisin siihen vastata, että on tainnut käsityökärpänen puraista. Nuorimmaisella se vähän ihmetytti: “ai, onko sellaisia talvellakin?”

Kulunut vuosi on saanut neuloosin puhkeamaan kukkaan oikein mahtavalla voimalla. Lähinnä se on purkautunut erilaisiin neuletöihin: sukkia, pipoja ja neuletakkeja on syntynyt telkkarin ääressä sarja- ja leffamaratonien ohessa. Erityisesti erilaisia pitsineuleita on tullut tehtyä, mie kun kuvittelin kirjoneuleiden olevan ihan mahdottomia tehdä. No, olin väärässä ja niinpä siitä on avautunut ihan uusi maailma!

On palkitsevaa oppia uusia tekniikoita ja kehitellä niistä omille käsille sopivia versioita. Uusia opittuja tekniikoita ovat olleet kirjoneuleet, tikapuutekniikka, looppaus (Magic loop) sekä uusimpana silmukoiden luominen neulomalla 😉 . Eniten on iloa kuitenkin tuottanut omien mallien suunnittelu. Tosin siinä olen vielä ihan alkumetreillä, mutta katsellaan mihin kaikki johtaa.

Pian pöllöpipot (mukana ohje)

Pian pöllöpipot (mukana ohje)

Pöllöistä pitävän ihmisen oli ihan pakko tarttua ideaan tehdä oma pöllöpipo! Löysin perusohjeen yksiväriselle pöllökuviolle ja teinkin sillä pari erilaista pöllöpipoa. Ihan kivoja niistä tuli, mutta halusin saada pöllöistä näkyvämpiä ja neuloa niitä eri värisellä...

lue lisää
Puuvillaiset sukat kesäksi

Puuvillaiset sukat kesäksi

Sain toiveen puuvillaisista sukista kesää varten. Minua pyydettiin tekemään sekä nilkkasukat että polvisukat. Nilkkasukkia olin tehnyt muista langoista jo useita erilaisia versioita, joten ne oli sinänsä helppo juttu toteuttaa. Alunperin ajattelin tehdä sukat...

lue lisää
Pöllö- ja haukkasukat

Pöllö- ja haukkasukat

Kun olin saanut tehtyä Kirsikankukkien aikaan -sukat, niin oli aika yrittää saada aikaiseksi oma malli pöllösukasta. Kokeilin ensin rakentaa neulemallia excelin avulla, mutta eihän siitä mitään tullut. Aikani googleteltua törmäsin aikas kivaan sovellukseen...

lue lisää

Arkisto

Pisavaaran Joulukalenteri 2021

Pisavaaran tonttujen seikkailut jatkuvat jälleen! 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19...

Pisavaaran Joulutarina vuodelta 2019

Tapahtuipa vuonna 2019... Pitkään on jo epäilty, että Pisavaaran kätkössä hiljaa virtaava Louejoki...

Ketoisa savuporo-kinkkuvoileipäkakku

Lihaversio voileipäkakusta on varmaankin se, mitä tulee useimmin tehtyä. Tavallisimmin täytteissä...

Ketoisat kinkkumuffinsit

Jääkaapissa oli palvikinkkua. Teki mieli jotain suolaista leivonnaista. Ei muutako etsimään...

Ketoisa suklaamousse

Aika harvoin tekee mieli makeaa, enempi olen suolaisten herkkujen ystävä. Joskus kuitenkin...

Pientä pintaremonttia

Oletko koskaan kokenut sitä tunnetta, kun ensihetkestä lähtien tiedät, että juuri tämä on se sinun tuleva kotisi? Pienellä pintaremontilla vielä enemmän..

Kuinka mie tutustuin Lottaan

”Mikä tuo lintu on?” kysyin Markulta, kun hän tutustumisemme alkuaikoina lähetti kuvan itsestään ja Lotasta. Seuraavaksi sain selostuksen haukkametsästyksestä.

Nata tuli taloon

Elokuisena tiistaina pääsimme hakemaan uutta jäsentä, pientä pohjanpystykorvan narttupentua. Olimme edellisenä päivänä matkustaneet Rovaniemeltä Juukaan.

Kanahaukka kosii keväisin

Kevätaamuisin, kun aurinko alkaa sulattaa lunta jääpuikoiksi, alkaa haukankin sydämessä käydä outo värinä. Kun menen haukan luokse aamuisin se odottaa jo minua.

Metsästyshaukan koulutuksen perusteita

Metsästyshaukan pitäminen ei ole ihan samaan verrattavaa kuin metsästyskoiran tai muiden perinteisten kotieläinten pitäminen. Haukka kyllä kesyyntyy.

Neuloosinurkan tuotoksia kuvina