Puuvillaiset sukat kesäksi

mennessä | 19.3.2021 | Neuloosi

Sain toiveen puuvillaisista sukista kesää varten. Minua pyydettiin tekemään sekä nilkkasukat että polvisukat. Nilkkasukkia olin tehnyt muista langoista jo useita erilaisia versioita, joten ne oli sinänsä helppo juttu toteuttaa. Alunperin ajattelin tehdä sukat bambu-puuvillasekoitteesta, mutta paikallisessa Vallaton Villa -lankakaupassa minut ohjattiin varsinaisten puuvillasukkalankojen äärelle ja Katia Cotton Stretch -langasta löytyi toivottu pinkki väri. Kyseinen lanka tuntuikin varsin mukavalta ja niinpä sitten tein siitä ensin nilkkasukat. Yhdistin tässä muutamaa eri ohjetta, jotta sain sellaiset kuin halusin.

Seuraavaksi oli vuorossa polvisukat ja löysin Dropsdesign-ohjeista kauniin Eleonora-mallin ja niinpä sitä ohjetta piti sitten ruveta muokkaamaan tälle puuvillalangalle ja saajan pohkeiden mitoille. Olen kyllä niin iloinen näiden sukkien lopullisesta ilmeestä ja siitä, miltä ne tuntuvat jalassa. Toivottavasti tilaajakin on tyytyväinen 😉

Työn alla on nyt itsellenikin samanlaiset pitsiset puuvillasukat harmaasta Katia Cotton Stretch-langasta. Olisin halunnut valkoiset, mutta lankaa ei juuri nyt ollut saatavana valkoisena. Kuulemma jotain vastaavaa lankaa on mahdollisesti tulossa kevään mittaan. Toivottavasti, sillä kesällä näitä olisi varmasti ilo pitää kesäisten mekkojen kanssa!

Harmaa puuvillasukka
Pia

Arkisto