Ketoisa savuporo-kinkkuvoileipäkakku

mennessä | 2.8.2021 | Keto

Lihaversio voileipäkakusta on varmaankin se, mitä tulee useimmin tehtyä. Tavallisimmin täytteissä on kinkkua ja metvurstia, mutta tässäpä ohje savuporo- ja kinkkutäytteisiin kakkuihin. Monikossa sen vuoksi, että tuli lyhyen ajan sisällä tehtyä sekä perinteisempi kuorrutettu voileipäkakku että hyydykeversio.

Kannattaa huomioida pohjaa leipoessa, minkä kokoista kakkua on tekemässä. Isoon voileipäkakkuun tarvitsee 2 pellillista ketoleipää ja hyydykekakkun riittää yksi pohja (josta itse asiassa jää reunapalat syötäväksi).

Vaikeustaso: Helppo Valmisteluaika 30 mins Kypsennysaika 15 mins Tekeytymisaika 4 hrs Kokonaisaika 4 tuntia 45 minuuttia

Ketopohja

Savuporotäyte

Kinkkutäyte

Kostutus

Kuorrutus ja koristelu

Valmistus

Ketoleivän valmistus

  1. Vatkaa kananmunat kevyesti sekaisin ja lisää juustoraaste seokseen.

    Sekoita pofiber ja leivinjauhe keskenään ja lisää munajuustoraasteseokseen.

    Levitä seos tasaiseksi leivinpaperille.

    Paista 200 asteessa n. 10 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.

  2. Voileipäkakun pohjat

    Jos teet perinteisen mallisen voileipäkakun, tarvitset todennäköisesti 2 pellillistä ketoleipää.

    Esim. tähän vuokaan menee juuri sopivasti puolikas 60 cm leveän uunipellin kokoisesta leivästä. Ja kun täytekerroksia on 3, niin leipiä tarvitaan 4 😉

Täytteet

  1. Sekoita keskenään savuporotäytteen ainekset ja tee samoin kinkkutäytteen aineksille.

  2. Hyydykekakku: Liota liivatelehtiä 5 minuuttia kylmässä vedessä. Kuumenna pieni määrä nestettä ja sulata puristetut liivatelehdet siihen. Tee tämä kahdessa erässä, kummallekin täytteelle erikseen.

    (Tämä vaihe jää pois tavallisesta voileipäkakusta)

Voileipäkakun kokoaminen

  1. Levitä sopivan kokoisen rasian/vuoan pohjalle ja reunoille tuorekelmua helpottamaan valmiin kakun kumoamista.

    Laita leipä pohjalle ja kostuta se kevyesti sitruunavedellä tai lihaliemellä.

    Lisää 1/2 kinkkutäytteestä pohjan päälle.

    Lisää toinen leipä, painele kevyesti tiiviimmäksi, kostuta se ja levitä savuporotäyte.

    Lisää 3. leipä, painele jälleen tiiviimmäksi. Kostuta leipä ja levitä loput kinkkutäytteestä leivän päälle. 

    Lisää viimeinen leipä kanneksi, tiivistä ja kostuta kevyesti.Käännä tuorekelmun reunat päälle. Peitä kannella tai esim. foliolla. 

    Laita jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli.

  2. Kuorrutus ja koristelu

    Kumoa kakku tarjoilualustalle.

    Vatkaa kuorrutteen ainekset kevyesti ja levitä lastalle kakun reunoille ja päälle.

    Lisää haluamasi koristeet, kuten esim. ruusukkeiksi kierrettyjä kinkku- ja savuporoleikkeleitä, herneenversoa tai muuta vihreää, juustoraastetta, tomaatteja koristeellisesti leikattuina. 

    Jos aiot pursottaa kuorrutetta kakun päälle, tarvitse todennäköisesti 1 rasiallisen lisää tuorejuustoa

Hyydykekakun kokoaminen

  1. Leikkaa jäähtyneestä leivästä irtovuoan kokoinen pala ja asettele se irtovuoan pohjalle. Kostuta kevyesti sitruunavedellä tai lihaliemellä.

    Levitä pohjan päälle savuporotäyte tasaisesti. Jos täyte on kovin löysää, nosta tarvittaessa hyytymään hetkeksi kylmään.

    Levitä päälle kinkkutäyte.

  2. Laita kanneksi esim. tuorekelmua tai foliota ja siirrä jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

    Koristele haluamillasi koristeilla ja nauti!

Avainsanat: voileipäkakku, ketoresepti, ketovoileipäkakku, savuporokakku
Pia

Arkisto