Täytyy myöntää, että ennen ketogeenistä ruokavaliota olin pastan suurkuluttaja. Ja pitkään kyllä kaipailin kunnon pastaa kastikkeen kera ketoilun aloitettuani. Juu, kesäkurpitsaspagettia kyllä tuli syötyä paljonkin, mutta eihän sillä ihan sama suutuntuma ole.
Sitten kaverini vinkkasi, että on sitä olemassa ketotuorepastaankin reseptejä. Oi, mikä ihana uutinen! Ja löytyihän niitä. Kun ensimmäistä kertaa tein tuorejuustopohjaista pastaa, olin myyty. Pastapäiväni oli pelastettu 😉
Mutta mutta. Mielestäni tuo pastaresepti oli aika työläs. Ja mie kun tykkään reseptejä muokkailla, niin mieheni innostamana kokeilin tehdä pastan vähän toisin. Tässäpä sitten jakoon resepti muokatusta tuorepastasta.
Tuorepastan resepti
Ketoisa tuorepasta
Kuvaus
Helppo ja maukas ketotuorepasta
Raaka-aineet
Pastan valmistus
-
Levitä leivinpaperi uunipellille ja varaa vielä toinen leivinpaperi kanneksi pastalle. Aseta uunin lämpötilaksi 150 astetta.
-
Notkista tuorejuustoa hieman ja lisää 1 kananmuna. Sekoita tasaiseksi ja lisää vasta sitten loput kananmunat. Lisää öljy ja psyllium voimakkaasti sekoittaen. Alkuperäisessä ohjeessa annetaan pastataikinan turvota 10 minuuttia, mutta juuri se turvotettu taikina on aika työläs levittää tasaisesti öljyttyjen leivinpaperien välissä. Tämän vaiheen mie oikaisen ja lisään öljyn suoraan taikinaan sekä levitän taikinan lastalla heti sekoittamisen jälkeen leivinpaperille. Toinen paperi päälle ja tarvittaessa vielä vähän tasoitusta.
-
Anna pastataikinan levätä hetki ja paista uunin ylätasossa n. 10 minuuttia. Leikkaa jäähtynyt levy sopivan levyisiksi suikaleiksi ja nauti suosikkikastikkeesi kera. Pasta ei siis kaipaa enää tämän jälkeen kypsentämistä. Kestää hyvin esim. mikrossa lämmittämisen.
- Pisavaaran Joulukalenteri 2021 - 1.12.2021
- Pisavaaran Joulutarina vuodelta 2019 - 1.12.2021
- Ketoisa savuporo-kinkkuvoileipäkakku - 2.8.2021