Pöllö- ja haukkasukat

mennessä | 18.3.2021 | Neuloosi

Kun olin saanut tehtyä Kirsikankukkien aikaan -sukat, niin oli aika yrittää saada aikaiseksi oma malli pöllösukasta. Kokeilin ensin rakentaa neulemallia excelin avulla, mutta eihän siitä mitään tullut. Aikani googleteltua törmäsin aikas kivaan sovellukseen stitchfiddle.com, jonka avulla pääsin pöllösukkaa suunnittelemaan. Sovellukseen pystyy tuomaan kuvan, jonka pohjalta sovellus luo neulemallin. Ihan sellaisenaan tuo ei toki tarkoitukseeni sopinut, mutta muokkaamalla sain mieleiseni neulemallin tehtyä. Stichfiddle helpottaa myös varsinaista neulomisprojektia, kun siinä pystyy seuraamaan rivi riviltä, missä on menossa. Lisäksi neulemalliin saa merkittyä puikkojaot ja kaikki muutkin tarpeelliset merkinnät neuleen onnistumista ajatellen. Varsin kätevää ja käytännöllistä!

Langaksi olin valinnut Gjestal Maijan, jonka paksuus miellytti minua. Ensimmäistä versiota sukasta olin tehnyt jonkin matkaa, kun totesin, että ei se pöllö näytä pöllöltä. Eikä sukan ympärysmitta edes ollut riittävän iso mahtuakseen jalkaani! Niinpä ei auttanut muuta kuin purkaa ja tehdä suunnitelma uudelleen. No, toinen kerta tällä kertaa toden sanoi ja pöllösukka valmistui. Tosin silmiin en ole vieläkään ihan tyytyväinen, mutta ensimmäiseksi omaksi malliksi ihan ok.

Pöllösukkaa pukkaa

Sukalle ei tullut pariksi peilikuvasukka, vaan halusin tehdä kuvan meillä asuvasta Lotta-kanahaukasta. Eli ei muuta kuin stichfiddle jälleen käyttöön ja kuvanmuokkaushommiin!

Osa stichfiddle-sovelluksella luodusta haukkaneulemallista
Kanahaukka Lotta

Lopputulos onnistui tällä kertaa sekä omasta että mieheni mielestä erittäinkin hyvin. Tässä alkuperäinen kuva, jonka pohjalta lähdin neulemallia luomaan.

Neuloosi haukka pöllö
Valmiit sukat
Pia

Arkisto