Ensimmäiset kirjoneulesukkani

mennessä | 17.3.2021 | Neuloosi

Sain tyttäreltäni joululahjaksi Niina Laitisen “Villasukkien uusi vuosi” -kirjan. Aluksi ajattelin, että taidan keskittyä vain pitsisukkamallien tekemiseen, kun kirjoneulesukkakokeiluni joitakin vuosia sitten päättyi nolosti. Mutta tyttäreni kannusti, että kyllä sie äiti osaat, jos miekin osaan!

Ensimmäiseksi malliksi valikoitui “Seikkailu”, mutta niillä väreillä, joita kotoa sattui löytymään. Aluksi oli vähän hankalaa pysyä oikealla rivillä neulemallissa, mutta näppäränä tyttönä kehittelin leivinpaperipaketista “viivaimen”, jonka väliin pujotin kirjan sivun. Eipä enää karannut katse väärälle riville! Tyttäreni hyvien neuvojen ansiosta onnistuin kuin onnistuinkin luomaan varsin käyttökelpoiset sukat.

Lankana oli Novitan Seitsemän veljestä viininpunaisena ja valkoisena. Minulla sattuu olemaan vähän reilumman kokoiset pohkeet, joten oli mukavaa, että ohjeissa oli valmiiksi vaihtoehto isommalla ympärysmitalla!

Seikkailu by Niina Laitinen designs

Kirsikankukkien aikaan

Seuraava malli, jota kirjasta päätin lähteä kokeilemaan oli Geisha-aiheinen “Kirsikankukkien aikaan.” Lankasuosituksena oli Opal 4, jota paikallisesta “Vallaton villa” -lankakaupasta löytyikin.

Kirsikankukkien aikaan

Tämä malli oli vähän haasteellisempi jo senkin vuoksi, että lanka oli huomattavasti ohuempi kuin seiska veikka. Mutta miellyttävä neuloa ja todella kaunis malli!

Taka-ajatuksena näiden sukkien neulomisessa oli haave tehdä oma malli pöllö- ja/tai haukkasukasta..

Pia

Arkisto