Tulostusasetukset

Ketoisa tuorepasta

Ketotuorepastaa kinkkukastikkeella
Ruokalajit
Vaikeustaso Helppo
Aika
Valmisteluaika: 5 minuuttia Kypsennysaika: 10 minuuttia Kokonaisaika: 15 minuuttia
Annoksia 3
Kuvaus

Helppo ja maukas ketotuorepasta

Raaka-aineet
  • 125 grammaa tuorejuustoa (Esim. Philadelphia, myös maustetut versiot käyvät)
  • 4 kananmunaa
  • 0.5 desilitraa psylliumia
  • 2 ruokalusikallista (oliivi)öljyä
Pastan valmistus
  1. Ketotuorepastan aineksi

    Levitä leivinpaperi uunipellille ja varaa vielä toinen leivinpaperi kanneksi pastalle. Aseta uunin lämpötilaksi 150 astetta.

  2. Notkista tuorejuustoa hieman ja lisää 1 kananmuna. Sekoita tasaiseksi ja lisää vasta sitten loput kananmunat. Lisää öljy ja psyllium voimakkaasti sekoittaen. Alkuperäisessä ohjeessa annetaan pastataikinan turvota 10 minuuttia, mutta juuri se turvotettu taikina on aika työläs levittää tasaisesti öljyttyjen leivinpaperien välissä. Tämän vaiheen mie oikaisen ja lisään öljyn suoraan taikinaan sekä levitän taikinan lastalla heti sekoittamisen jälkeen leivinpaperille. Toinen paperi päälle ja tarvittaessa vielä vähän tasoitusta.

  3. Anna pastataikinan levätä hetki ja paista uunin ylätasossa n. 10 minuuttia. Leikkaa jäähtynyt levy sopivan levyisiksi suikaleiksi ja nauti suosikkikastikkeesi kera. Pasta ei siis kaipaa enää tämän jälkeen kypsentämistä. Kestää hyvin esim. mikrossa lämmittämisen.

Avainsanat: keto, tuorepasta
Pia

Ketoruokavaliolla syyskuusta 2019 lähtien. Omia reseptejä tulee tehtyä lähes vahingossakin, kun aina ei ole juuri alkuperäisessä reseptissä olevia aineksia. Toki osa muutoksista ihan suunniteltujakin!