Tulostusasetukset

Ketoisa suklaamousse

Vaikeustaso Helppo
Aika
Valmisteluaika: 10 minuuttia Kokonaisaika: 10 minuuttia
Annoksia 4
Kuvaus

Mascarponejuustosta, kermavaahdosta ja suklaasta tehty ketoisa herkku

Ainekset
    Ainesosat
  • 250 grammaa mascarponejuustoa
  • 2 desilitraa kuohukermaa
  • 50 grammaa tummaa suklaata (mielellään väh. 70% kaakaota)
  • 2 teelusikallista pikakahvia
  • 2 teelusikallista lakritsijauhetta
  • kaakaonibsejä (antavat mukavasti rakennetta mousselle)
  • karppisokeria tai muuta makeutusta tarvittaessa
  • Tarjoiluun
  • jäisiä vadelmia
Valmistus
  1. Sulata paloiteltu suklaa varovasti esim. mikrossa. Lisää tilkka kermaa, jolloin saat juoksevampaa suklaasta.

  2. Lisää sulatettuun suklaaseen pikakahvijauhe sekä lakritsijauhe.

  3. Sekoita mascarponejuusto suklaa-kahviseokseen.

  4. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi.

  5. Sekoita suklaamascarponeseos ja kermavaahto keskenään,  lisää kaakaonibsit mousseen. 

  6. Lisää karppisokeria tai muuta makeutusta tarvittaessa.

  7. Murustele jäisiä vadelmia mousseannoksiin ja nauti!

Vinkki

Mousse on aikas tuhtia tavaraa, voi riittää useammallekin kuin neljälle 😋

Avainsanat: keto, mascarpone, suklaamousse
Pia

Ketoruokavaliolla syyskuusta 2019 lähtien. Omia reseptejä tulee tehtyä lähes vahingossakin, kun aina ei ole juuri alkuperäisessä reseptissä olevia aineksia. Toki osa muutoksista ihan suunniteltujakin!