Lihaversio voileipäkakusta on varmaankin se, mitä tulee useimmin tehtyä. Tavallisimmin täytteissä on kinkkua ja metvurstia, mutta tässäpä ohje savuporo- ja kinkkutäytteisiin kakkuihin. Monikossa sen vuoksi, että tuli lyhyen ajan sisällä tehtyä sekä perinteisempi kuorrutettu voileipäkakku että hyydykeversio.
Vatkaa kananmunat kevyesti sekaisin ja lisää juustoraaste seokseen.
Sekoita pofiber ja leivinjauhe keskenään ja lisää munajuustoraasteseokseen.
Levitä seos tasaiseksi leivinpaperille.
Paista 200 asteessa n. 10 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Jos teet perinteisen mallisen voileipäkakun, tarvitset todennäköisesti 2 pellillistä ketoleipää.
Sekoita keskenään savuporotäytteen ainekset ja tee samoin kinkkutäytteen aineksille.
Hyydykekakku: Liota liivatelehtiä 5 minuuttia kylmässä vedessä. Kuumenna pieni määrä nestettä ja sulata puristetut liivatelehdet siihen. Tee tämä kahdessa erässä, kummallekin täytteelle erikseen.
(Tämä vaihe jää pois tavallisesta voileipäkakusta)
Levitä sopivan kokoisen rasian/vuoan pohjalle ja reunoille tuorekelmua helpottamaan valmiin kakun kumoamista.
Laita leipä pohjalle ja kostuta se kevyesti sitruunavedellä tai lihaliemellä.
Lisää 1/2 kinkkutäytteestä pohjan päälle.
Lisää toinen leipä, painele kevyesti tiiviimmäksi, kostuta se ja levitä savuporotäyte.
Lisää 3. leipä, painele jälleen tiiviimmäksi. Kostuta leipä ja levitä loput kinkkutäytteestä leivän päälle.
Lisää viimeinen leipä kanneksi, tiivistä ja kostuta kevyesti.Käännä tuorekelmun reunat päälle. Peitä kannella tai esim. foliolla.
Laita jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli.
Kumoa kakku tarjoilualustalle.
Vatkaa kuorrutteen ainekset kevyesti ja levitä lastalle kakun reunoille ja päälle.
Lisää haluamasi koristeet, kuten esim. ruusukkeiksi kierrettyjä kinkku- ja savuporoleikkeleitä, herneenversoa tai muuta vihreää, juustoraastetta, tomaatteja koristeellisesti leikattuina.
Leikkaa jäähtyneestä leivästä irtovuoan kokoinen pala ja asettele se irtovuoan pohjalle. Kostuta kevyesti sitruunavedellä tai lihaliemellä.
Levitä pohjan päälle savuporotäyte tasaisesti. Jos täyte on kovin löysää, nosta tarvittaessa hyytymään hetkeksi kylmään.
Levitä päälle kinkkutäyte.
Laita kanneksi esim. tuorekelmua tai foliota ja siirrä jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Koristele haluamillasi koristeilla ja nauti!