Tulostusasetukset

Ketoisa savuporovoileipäkakku

Valmistusmenetelmä
Ruokakulttuuri
Vaikeustaso Helppo
Aika
Valmisteluaika: 30 minuuttia Kypsennysaika: 15 minuuttia Tekeytymisaika: 4 tunti Kokonaisaika: 4 tuntia 45 minuuttia
Ketopohja
  • 6 kananmunaa
  • 2 desilitraa juustoraastetta (esim. mozzarella)
  • 2 desilitraa Pofiberiä (tai 3 dl mantelijauhetta)
  • 2 teelusikallista leivinjauhetta
  • Savuporotäyte
  • 100 grammaa Savuporotuorejuustoa
  • 100 grammaa Maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 desilitra Majoneesia
  • 1 desilitra turkkilaista jogurttia (tai smetanaa)
  • 100 grammaa Savupororouhetta (tai metvurstia)
  • 2 liivatelehteä (hyydykekakkuun, tavalliseen ei tarvitse)
  • Kinkkutäyte
  • 200 grammaa Ruohosipulituorejuustoa
  • 200 grammaa Maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 desilitraa majoneesia
  • 1 desilitra turkkilaista jogurttia
  • 200 grammaa Kinkkusuikaleita
  • 2 liivatelehteä (hyydykekakkuun)
  • Kostutus
  • sitruunavettä tai lihalientä (sitruunauute käy hyvin)
  • Kuorrutus ja koristelu
  • 400 grammaa Maustamatonta tuorejuustoa
  • 50 grammaa Smetanaa (voi jättää poiskin)
  • kinkku- ja savuporoleikkeleitä
  • herneenversoa, sitruunamelissaa, lehtipersiljaa tai jotain muuta vihreää
  • Muita koristeita makusi mukaan!
Valmistus
    Ketoleivän valmistus
  1. Vatkaa kananmunat kevyesti sekaisin ja lisää juustoraaste seokseen.

    Sekoita pofiber ja leivinjauhe keskenään ja lisää munajuustoraasteseokseen.

    Levitä seos tasaiseksi leivinpaperille.

    Paista 200 asteessa n. 10 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.

  2. Voileipäkakun pohjat

    Jos teet perinteisen mallisen voileipäkakun, tarvitset todennäköisesti 2 pellillistä ketoleipää.

    Esim. tähän vuokaan menee juuri sopivasti puolikas 60 cm leveän uunipellin kokoisesta leivästä. Ja kun täytekerroksia on 3, niin leipiä tarvitaan 4 ;)
  3. Täytteet
  4. Sekoita keskenään savuporotäytteen ainekset ja tee samoin kinkkutäytteen aineksille.

  5. Hyydykekakku: Liota liivatelehtiä 5 minuuttia kylmässä vedessä. Kuumenna pieni määrä nestettä ja sulata puristetut liivatelehdet siihen. Tee tämä kahdessa erässä, kummallekin täytteelle erikseen.

    (Tämä vaihe jää pois tavallisesta voileipäkakusta)

  6. Voileipäkakun kokoaminen
  7. Levitä sopivan kokoisen rasian/vuoan pohjalle ja reunoille tuorekelmua helpottamaan valmiin kakun kumoamista.

    Laita leipä pohjalle ja kostuta se kevyesti sitruunavedellä tai lihaliemellä.

    Lisää 1/2 kinkkutäytteestä pohjan päälle.

    Lisää toinen leipä, painele kevyesti tiiviimmäksi, kostuta se ja levitä savuporotäyte.

    Lisää 3. leipä, painele jälleen tiiviimmäksi. Kostuta leipä ja levitä loput kinkkutäytteestä leivän päälle. 

    Lisää viimeinen leipä kanneksi, tiivistä ja kostuta kevyesti.Käännä tuorekelmun reunat päälle. Peitä kannella tai esim. foliolla. 

    Laita jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli.

  8. Kuorrutus ja koristelu

    Kumoa kakku tarjoilualustalle.

    Vatkaa kuorrutteen ainekset kevyesti ja levitä lastalle kakun reunoille ja päälle.

    Lisää haluamasi koristeet, kuten esim. ruusukkeiksi kierrettyjä kinkku- ja savuporoleikkeleitä, herneenversoa tai muuta vihreää, juustoraastetta, tomaatteja koristeellisesti leikattuina. 

    Jos aiot pursottaa kuorrutetta kakun päälle, tarvitse todennäköisesti 1 rasiallisen lisää tuorejuustoa
  9. Hyydykekakun kokoaminen
  10. Leikkaa jäähtyneestä leivästä irtovuoan kokoinen pala ja asettele se irtovuoan pohjalle. Kostuta kevyesti sitruunavedellä tai lihaliemellä.

    Levitä pohjan päälle savuporotäyte tasaisesti. Jos täyte on kovin löysää, nosta tarvittaessa hyytymään hetkeksi kylmään.

    Levitä päälle kinkkutäyte.

  11. Laita kanneksi esim. tuorekelmua tai foliota ja siirrä jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

    Koristele haluamillasi koristeilla ja nauti!

Avainsanat: voileipäkakku, ketoresepti, ketovoileipäkakku, savuporokakku
Pia

Ketoruokavaliolla syyskuusta 2019 lähtien. Omia reseptejä tulee tehtyä lähes vahingossakin, kun aina ei ole juuri alkuperäisessä reseptissä olevia aineksia. Toki osa muutoksista ihan suunniteltujakin!