Tulostusasetukset

Ketoisa paholaisen hillo

Ketoisa paholaisen hillo purkissa

Ketoilun aikana on toki tullut vastaan muutamia ruokia, joita kaipaa siitä entisestä elämästä. Paholaisen hillo on yksi niistä. Mikä onkaan parempaa kuin vuohenjuusto ja siihen iso keko paholaisen hilloa, nami!

Netin syövereistä löytyi muutamia erilaisia versioita paholaisen hillosta ketoversiona ja aikaa myöten niistä on muokkautunut oma “hillo from hell”. Tosin on myönnettävä, etteivät ne koskaan ole identtisiä maultaan tai koostumukseltaan. Mulla kun on tapana heitellä kattilaan aineksia sen verran kuin milloinkin mieleen juolahtaa! Mutta tässäpä perusresepti:

Ruokalajit
Aika
Valmisteluaika: 10 10 mins Kypsennysaika: 40 40 mins Tekeytymisaika: 30 30 mins Kokonaisaika: 1 tunti 20 minuuttia
Ainekset
  • 1 purkki tomaattimurskaa (tai esim. Mutti pizza sauce)
  • 2 pientä sipulia tai 1 iso
  • 1 paprika
  • tuoretta chiliä maun mukaan
  • 3-5 valkosipulin kynttä
  • 2 ruokalusikallista omena- tai valkoviinietikkaa
  • ripaus suolaa
  • karppisokeria tai muuta makeutusta
  • liivatetta, jos hillo on liian löysää
Valmistusohje
  1. Ketoisan paholaisen hillon ainekset

    Pilko kaikki ainekset pieneksi. Käytä tarvittaessa esim. blenderiä, jos tykkää sosemaisemmasta hillosta.

  2. Lisää kattilaan kaikki muut ainekset, paitsi etikka ja karppisokeri.

  3. Ketoisa paholaisen hillo kattilassa

    Keitä hiljalleen 30-40 minuuttia.

  4. Lisää etikka ja karppisokeri. Jatka keittämistä vielä hetki.

  5. Hillo saa tässä vaiheessa maistua melko tuliselta, hillo hieman mietonee jäähtyessään.

  6. Jos hillo on liian löysää, lisää 1-2 liotettua liivatelehteä.

  7. Anna jäähtyä ja laita esim. lasipurkkiin.

Vinkki

Paholaisen hillo sopii vuohenjuuston ja muidenkin juustojen lisäksi mainiosti esim. ketoburgerin väliin 😋

Pia

Ketoruokavaliolla syyskuusta 2019 lähtien. Omia reseptejä tulee tehtyä lähes vahingossakin, kun aina ei ole juuri alkuperäisessä reseptissä olevia aineksia. Toki osa muutoksista ihan suunniteltujakin!