Ketoilun aikana on toki tullut vastaan muutamia ruokia, joita kaipaa siitä entisestä elämästä. Paholaisen hillo on yksi niistä. Mikä onkaan parempaa kuin vuohenjuusto ja siihen iso keko paholaisen hilloa, nami!
Netin syövereistä löytyi muutamia erilaisia versioita paholaisen hillosta ketoversiona ja aikaa myöten niistä on muokkautunut oma “hillo from hell”. Tosin on myönnettävä, etteivät ne koskaan ole identtisiä maultaan tai koostumukseltaan. Mulla kun on tapana heitellä kattilaan aineksia sen verran kuin milloinkin mieleen juolahtaa! Mutta tässäpä perusresepti:
Ketoisa paholaisen hillo
Ainekset
Valmistusohje
-
Pilko kaikki ainekset pieneksi. Käytä tarvittaessa esim. blenderiä, jos tykkää sosemaisemmasta hillosta.
-
Lisää kattilaan kaikki muut ainekset, paitsi etikka ja karppisokeri.
-
Keitä hiljalleen 30-40 minuuttia.
-
Lisää etikka ja karppisokeri. Jatka keittämistä vielä hetki.
-
Hillo saa tässä vaiheessa maistua melko tuliselta, hillo hieman mietonee jäähtyessään.
-
Jos hillo on liian löysää, lisää 1-2 liotettua liivatelehteä.
-
Anna jäähtyä ja laita esim. lasipurkkiin.
Vinkki
Paholaisen hillo sopii vuohenjuuston ja muidenkin juustojen lisäksi mainiosti esim. ketoburgerin väliin 😋