Ketoisa paholaisenhillo Pian tapaan
Ketoisa paholaisen hillo purkissa pinit Näytä galleria 2 valokuvaa

Ketoilun aikana on toki tullut vastaan muutamia ruokia, joita kaipaa siitä entisestä elämästä. Paholaisen hillo on yksi niistä. Mikä onkaan parempaa kuin vuohenjuusto ja siihen iso keko paholaisen hilloa, nami!

Netin syövereistä löytyi muutamia erilaisia versioita paholaisen hillosta ketoversiona ja aikaa myöten niistä on muokkautunut oma “hillo from hell”. Tosin on myönnettävä, etteivät ne koskaan ole identtisiä maultaan tai koostumukseltaan. Mulla kun on tapana heitellä kattilaan aineksia sen verran kuin milloinkin mieleen juolahtaa! Mutta tässäpä perusresepti:

Kuvaus

Ketoversio makeasta paholaisenhillosta. Eri raaka-aineiden määriä voi aikalailla vapaasti muunnella oman maun mukaan 😉

Raaka-aineet

Valmistus

  1. Pilko ainekset pieneksi ja laita kattilaan kaikki muut paitsi etikka ja karppisokeri. Keitä n. 30-40 minuuttia. Lisää etikka ja karppisokeri. Anna kiehua vielä hetki, tarkista maku ja lisää tarvittaessa makeutusta. Hillo saa maistua aika tuliselta tässä vaiheessa, jäähtyessä maku laimenee. Jos hillo on liian löysää, lisää 1-2 liotettua liivatelehteä seokseen.

    Ketoisan paholaisen hillon ainekset

Vinkki

Paholaisen hillo sopii vuohenjuuston ja muidenkin juustojen lisäksi mainiosti esim. ketoburgerin väliin 😉

Pia

Ketoruokavaliolla syyskuusta 2019 lähtien. Omia reseptejä tulee tehtyä lähes vahingossakin, kun aina ei ole juuri alkuperäisessä reseptissä olevia aineksia. Toki osa muutoksista ihan suunniteltujakin!