Ensikosketukseni pöllöjen kanssa

mennessä | 18.3.2021 | Ei pöllömpää

Toukokuussa 2017 matkustimme Tsekkeihin, Prahan eteläpuolella sijaitsevaan České Budějovicen kaupunkiin. Reissulla juhlistimme syntymäpäivääni vähän erilaisissa maisemissa.

Siellä asuu haukkametsästysystävämme Hannah, joka työskentee mm. České Budějovicen lentokentällä. Hannahin vastuulla on lentokentän ilmatila ja kiitoradan turvallisuus. Muuttohaukat, kotkat, kana- ja Harris-haukat pitävät osaltaan lentokentän puhtaana siellä ei niin toivotuista vieraista. Lisää Hannahista ja hänen työstään voit lukea B&S Hawk – School of Traditional Falconry -sivulta.

Hannah kiinnittää huuhkajaa hansikkaalleni. Taisipa hiukan jännittää..

Ensimmäinen lintu, joka minun hansikkaalleni laitettiin, oli pienenpieni afrikkalainen huuhkaja. Se lensi pienen matkan päähän istuskelemaan orrelle ja sieltä takaisin akemaan syötävää. Oli hauska katsoa pöllöä keikuttamassa päätänsä, oi miten suloinen! Tätä tehtiin muutaman kerran ja pöllö sai ruokansa ja samalla lentoharjoitusta.


Kihlat pöllön avustuksella

Tässä vaiheessa Markku vei Hannahin vähän kauemmas ja supatti jotain hänen korvaansa. Sitten he hävivisivät hetkeksi näköpiiristä ja takaisin tullessaan myös Markulla oli metsästyshanska kädessään. Hän meni toiseen päähän piha-aluetta ja minun piti lennättää huuhkaja hänelle. Ja takaisin lentäessään huuhkajalla kiilsi jotain nilkkaremmeissä: sormukset!

Pieni huuhkaja sai siis kunnian toimia sormuksenkantajana, kun Markku kosi minua. Tietenkin vastasin myöntävästi ja niin pujotimme sormukset toisillemme.

Kihlajaispäivää vietettiin hyvä ruuan merkeissä (restaurace Hubert) sekä tutustumalla todella kauniiseen Hlubokán linnaan (Zamek Hluboká nad Vltavou). Kyseinen linna on 1200-luvulla rakennettu uusgoottilainen kuninkaallinen palatsi, kaunis sisäpiha ja kirjasto.

Ihana kihlapäivä 7.5.2017 ❤


Lapinpöllö

Kaksi lapinpöllöä 😉

Seuraavaksi sain tutustua ihanaan lapinpöllöön! Se olikin sitten jo vähän isompi tuttavuus. 😉
Siinä missä huuhkaja lensi ihan vapaana, lapinpöllö oli vielä kiinni pitkän lentonarun päässä. Ensimmäisellä kerralla se lensi istumaan aidan päälle eikä ihan heti ruokapalkalla houkuttelusta huolimatta halunnut takaisin hanskalle.

Hannah selitti minulle, että kun se lentää kohti, pitää käsivarsi nostaa yläviistoon sivulle, jotta pöllö pystyy kaartamaan oikeassa asennossa siihen istumaan. Eikä hän ollut saanut lausettaan loppuun, kun lapinpöllö yhtäkkiä päättikin lentää hansikkaalleni! Kuvien ilmeestä näkee, kuinka hämmästynyt ja yllättynyt mie olin..


Oli kyllä kertakaikkisen upea päivä! Pöllöjen lennättämistä ja kihlat ❤

Pia

Arkisto